Joi, 11 septembrie 2014, a avut loc cea de-a doua seara de networking artistic organizata de RAWW in parteneriat cu firma de avocatura Hasotti Mineran Nistor si Asociatii (HMNA). De aceasta data organizatorii au invitat un numar mai mare de artisti sa expuna in cadrul expozitiei, combinand fotografia cu pictura, sculptura si bijuteriile, acest eveniment fiind ultimul din genul de melanj artistic. Pe viitor asociatia si-a propus sa organizeze o serie de evenimente si expozitii de promovare individuala a artistilor.

DSC_0059_822

Artistii care au expus in aceasta seara in cadrul Arte Factum Premium Edition 2.0. au fost:

RONE – “Nu mi-a plăcut niciodată să pictez într-un stil anume, sub un semn al meu, nu mă interesează asta. Eu creez poveşti.“

DSC_0011_774

CRISTINA POP – “Mi-am dat seama ulterior ca aparatul foto te indeamna sa fii mai atent la tot ceea ce se intampla in jurul tau, e ca un fel de microscop prin care descoperi lucruri pe care in mod normal nu le-ai observa cu ochiul liber, asa ca totul s-a transformat in pasiune.”

VIKA – Vika povesteste intr-un interviu cum a creat in joaca un inel care i-a amintit foarte mult de litera OMEGA din alfabetul grecesc iar mai apoi s-a uitat peste alfabet si a realizat ca fiecare litera poate fi transformata intr-un inel.

DSC_0100_863

CRISTIAN CRESTINCOV –
“Conceptul meu despre arta, in special sculptura, se bazeaza pe liniile ce ies de sub mana mea si formele ce capata un fel de sens al vietii intr-un final, daca poate fi numit final. Aceste idei, forme si linii au tendinta sa apara intr-o clipa in imaginatia si viata mea, iar in aceeasi fractiune de secunda dispar….”

DSC_0060_823

MIHAELA PARASCHIVU – si-a propus sa redefineasca copilãria, cotidianul, sentimentul de fricã.
“În lucrãrile mele, în general, gãseşti decoruri stranii, între metafizic şi suprarealism, obiecte mai mult sau mai puţin actuale, personaje modelate în lumini palide, toate acestea în încercarea de a contura credibil o lume îngrijorãtoare şi chinuitã”.

DSC_0198_961

SERGIU GEORGIAN MAZERSCHI – Vasile Crăiță Mândră il descrie ca un artist fascinat de nelimitatele posibilități de exprimare a graficii computerizate, el isi “permite libertatea căutării expresivitătii printr-un joc scutit de canoane. Astfel, desenul devine argumentul de greutate în escapadele sale grafice: organizează suprafața, culoarea, forma”.

DSC_0171_934

Expuse in aceasta seara au fost si cele mai apreciate lucrari ale artistilor invitati la prima editie Arte Factum: Laurentiu Dimisca – reprezentant al artei brute in Romania, Andra Margina – cu ochii ei de basm si Aureliu Gheorghiu Cogealac cu ale lui lumi paralele.

Partenerii care au contributi la succesul acestui eveniment au fost:

1. Vinul Alira ce a luat nastere recent, in 2010, ca urmare a unor pasionati de vin ce au decis să dea o nouă imagine vinului românesc și terenurilor sterpe din Dobrogea. Numele ALIRA fiind un tribut adus localităților Aliman și Rasova, în apropierea cărora au fost plantate noile vii.
DSC_0072_835
2. Bucate pe Roate, specialist in catering si logistica pentru eveniment (www.bucateperoate.ro).

DSC_0022_785
3. Fundatia Outsider Art condusa de Laurentiu Dimisca, este specializată în Artă Singulară, Artă Brută, Noua Figuraţie, Artă Naivă, Outsider Art, Artă Populară, Artă Alternativă, Artă Vizionară, Artă Schizofrenică, Raw Vision şi Artă Contemporană din întreaga lume.

DSC_0207_970