Gaseste „Visatorii” ascunsi in profunzimile sufletului tau!

Un titlu mai bun nu am gasit pentru recenzia expozitiei lui Rone.
Recent, am luat parte la un exercitiu de introspectie si de regasire de sine, desfasurat sub lupa imaginilor pictate de artistul vizual RONE, in atmosfera calda si primitoare a Galeriei IX.

Dupa o saptamana intreaga, dominata de sindromul “F5” si de fuga printre deadline-uri, am simtit ca e momentul pentru o gura de oxigen. Am mers la vernisajul expozitiei „Visatorii”, apartinand lui RONE, cunoscut in lumea artistica din Franta si Germania.

A fost un moment de respiro binevenit, facilitat de Asociatia RAWW Art. Din viteza si agitatia continua a strazii am patruns brusc intr-un spatiul calm, dedicat parca special exercitiilor terapeutice de introspectie, de regasire de sine adresate omului modern.20141020_181055Alaturi de mine, multi alti iubitori de arta au trecut pragul galeriei, pentru o binemeritata contemplare a eului si apropiere de esenta lucrurilor. Am pasit impreuna, intr-un crescendo ghidat de „visatori” si de acordurile pline de inspiratie a duo-ului 2B music (Gabriel Balasa & Maxim Belciug) intr-o calatorie a stimulilor vizuali, in care am explorat diferitele fatete ale pierderii si ale regasirii identitatii de sine si al sensului fiecaruia dintre noi.

20141020_224231

E o experienta culturala si spirituala, care nu trebuie ratata! De ce? Pentru ca “visatorul”, in viziunea lui RONE, reprezinta o parte a eului fiecaruia dintre noi. E acea parte intima care, in alegoria schimbarii perpetue, isi cauta, de fapt, propriul chip. Visatorul isi reveleaza forma printr-un cap si o mana. Capul ia forma oului, simbol alchimic si cosmic al creatiei originare, iar mana este si ea tot simbol al creatiei, de data aceasta umana, definitorie pentru specia umana. Astfel, creatia mea, a ta, devine punctul in jurul caruia graviteaza tema visatorilor.

Incet, ghidati de fiecare visator am avut parte de o calatorie alchimica in misterele profunzimii umane. Drumul, ca orice procesiune de acest tip, a avut si un moment magic, in urma caruia unul dintre cei prezenti a primit cadou o lucrare de-a artistului. Dar, nu lucrul in sine a impresionat audienta, ci modul surprinzator in care fetita de 4 ani aleasa pentru a face extragerea a desemnat castigatorul…propria mama, poate un moment-simbol ce a aratat legatura profunda, nevazuta, care exista intre noi, visatorii.

20141020_224014

Se spune ca din interiorul nostru, al fiecaruia, un Visator zambeste catre univers. Daca vrei sa experimentezi si tu aceasta comuniune, ai timp pana pe 9 noiembrie 2014 (la Galeria IX), de miercuri pana vineri, intre orele 17.00 – 21.00; sambata si duminica intre orele 12.00 – 20.00.

20141020_182355

Finisajul expozitiei a avut loc pe data de 6.11.2014, cu cateva zile inainte de inchiderea oficiala a expozitiei, si i-a avut ca invitati speciali pe Vloop (responsabil de partea visual) si pe Dj Vasile (pe partea de muzica).Visatorii lui Rone au prins viata intr-un mod cu totul si cu totul neasteptat. Imaginile vorbesc de la sine.

(“Un prieten”)

photo 5

photo 3-1

photo 1

photo 1-3